Work Holiday Pass Singapore

Internacionalni student u Evropi, a živiš i radiš u Singapuru- Work Holiday Pass Singapore

Work Holiday Pass Singapore ti omogućava dobijanje radne dozvole za Singapur, sa kojom možeš da živiš i radiš u Singaporu do 6 meseci.

To  je jedna od prednosti kada si internacionalni student iz Srbije i imaš mogućnost da vidiš ovu malu zemlju/grad u Aziji, koju možda ne bi imao/la priliku da vidiš da ne studiraš u inostranstvu.

Ukoliko još uvek nisi postao/la internacionalni student, onda pročitaj blog post na blog stefanstosic.com MBA i master studije u inostranstvu su moguće i za tebe – jer to i jeste moguće za tebe!

Work Holiday Pass Singapore

Dolaziš iz Evrope, a možeš videti i Aziju- evo kako!

Tako što možeš aplicirati za Work Holiday Pass Singapore i dobiti radnu dozvolu od 6 meseci. To znači da tvoju praksu ili stručni posao možeš obavljati u Singapuru na potpuno legalan način, kao da se nalaziš u svojoj zemlji i stičeš prihod.

Singapur je grad-država i meni je ta zemlja bila od posebnog interesovanja, te sam se zato i zanimao za načine kako mogu da vidim ovu zemlju i živim tamo, nakon život u 6 evropskih zemalja za prethodne 4 godine.

Singapur je zemlja koju ja zovem Švajcarska u Aziji.

Informacije o Work Holiday Pass možeš pronaći na njihovom sajtu Ministry of Manpower Work Holiday Pass Singapore.

Za Work Holiday Pass Singapore se mogu prijaviti internacionalni studenti koji studiraju u drugim zemljama, kao i nedavni diplomci, koji žele da rade i borave u Singapuru.

Period trajanja ove boravišne i radne dozvole je 6 meseci i nije obnovljiv (bar ne po istoj osnovi).

Ko se može prijaviti za Work Holiday Pass Singapore?

Za Work Holiday Pass Singapore se možeš prijaviti, ukoliko ispunjavaš sledeće kriterijume:

 • Imaš između 18 i 25 godina u trenutku apliciranja;
 • Studiraš osnovne ili master studije na univerzitetu u Australiji, Francuskoj, Nemačkoj, Hong Kongu, Japanu, Holandiji, Novom Zelandu, Švajcarskoj, Velikoj Britaniji ili Americi;
 • Tvoj univerzitet je priznat od strane državnih organa pomenutih 10 zemalja ili regiona;
 • Za studente osnovnih akademskih studija: upisan si kao full-time student na univerzitetu najmanje 3 meseca pre apliciranja za ovaj program;
 • Za studente master studija: upisan si kao full-time student univerziteta.

Ono što je važno da znaš je da je kapacitet ovih boravišno-radnih dozvola 2.000 aplikanata u bilo kom trenutku.

To znači da 2.000 ovakvih passova može biti izdato.

Singapur je grad/zemlja sa ne tako puno stanovnika, ali visokim životnim standardom, te ukoliko se studenti i diplomci prijavljuju (što znači visoko kvalifikovani ljudi), onda sa većim brojem dozvola to bi moglo izazvati promene na tržištu rada, jer i inostrani studenti imaju pravo sa ovom dozvolom raditi u bilo kojoj kompaniji, koja je na njihovom nivou edukacije.

Moj plan je bio da dobijem praksu u Nielsen kompanije, jednu od najvećih marketing kompanija u svetu, te bi period od 6 meseci meni služio za sticanje iskustva i građenje mog profila koji bi izgledao atraktivinije kasnije za full-time poziciju.

Ukoliko želiš da radiš u sferama poput medicine, stomatologije, farmacije, arhitekture ili prava, onda ćeš morati da ispuniš uslove registracije prema njihovom standardu da bi radio/la praksu u Singapuru.

Kako se prijaviti za Work Holiday Pass Singapore

Work Holiday Pass SingaporeOno što je jako dobro jeste da je prijava vrlo jednostavna i online.

Oa te košta 0 evra, sve dok ne dobiješ radnu dozvolu i fizički odeš u Singapur, gde završavaš drugi deo procesa i plaćaš 175 singapurskih dolara (oko 111 evra) i drugih 30 dolara (20 evra) za vizu koja ti omogućava da više puta uđeš i izađeš iz zemlje, ukoliko želiš da vidiš i susednu zemlju- Maleziju.

Jednostavno rečeno, nemaš šta da izgubiš svojim apliciranjem.

Meni je trebalo do sat vremena da popunim obrasce online i uploadujem dokumente koji su se od mene zahtevali prilikom apliciranja.

Proces obrade zahteva traje oko 3 nedelje (u mom slučaju je to bilo tačno 30 dana) nakon čega dobijaš In-Priciple approval letter (pozivno pismo kojim ti je odobrena dozvola i koja ti omogućuje ulazak u Singapur i taj dokument kasnije menjaš za radnu dozvolu u fizičkom obliku), ili pismo odbijanja.

Koja dokumenta su ti potrebna za Work Holiday Pass Singapore ukoliko si diplomirao?

 1. Skenirana kopija početne stranice pasoša;
 2. Kopija tvoje diplome ili transkripta ocena

Work Holiday Pass Singapore

Koja dokumenta su ti potrebna za Work Holiday Pass ukoliko si još uvek student?

 1. Skenirana kopija početne stranice pasoša,
 2. Dokument sa tvog fakulteta koji ističe tvoj broj dosijea o upisu, ime, nacionalnost i datum rođenja. Ovaj dokument ne sme biti stariji od 3 meseca od kada je izdat pa do tvoje aplikacije za Work Holiday Pass Singapore;
 3. Skenirana studentska kartica;
 4. Ukoliko si internacionalni student u toj zemlji u kojoj studiraš, kao što sam bio i ja, onda ti treba i skenirana kopija tvoje studentske vize na osnovu koje boraviš u toj zemlji.

Verujem da već imaš sve ove dokumente, te apliciranje za Work Holiday Pass Singapore možeš uraditi u 30 minuta i time videti ovu malu Azijsku zemlju i osetiti život u njoj! Srećno!

Ukoliko želiš da postaneš internacionalni student i studiraš u inostranstvu, onda zakaži besplatne Zoom konsultacije sa mnom, da vidimo kako mogu da ti pomognem.

Prijavi se na newsletter

Prijavom na newsletter dobijaš dodatan sadržaj o stipendijama, razmenama i studijama u inostranstvu.