Gde sam sticao svoje znanje?

Svoje znanje iz oblasti ekonomije, biznisa i marketinga stičem od svoje 21. godine u 6 evropskih zemalja, a pre toga na Odeljenju Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu, Univerziteta u Novom Sadu. Za prethodne četiri godine, studirao sam u Mađarskoj, Portugalu, Italiji, Francuskoj, Nemačkoj i Španiji. Za više detalja poseti moj LinkedIn profil.

Za sve navedene studije sam bio dobitnik različitih stipendija poput CEEPUS studentske mobilnosti, Erasmus+ stipendije, stipendije francuske Vlade, trogodišnji dobitnik stipendije Dositeja- Fonda za mlade talente, kao i dvogodišnji dobitnik stipendija za master studije četiri univerziteta u pomenutim evropskim zemljama. Pored formalnog obrazovanja i finansijskih stipendija koje su me podržavale na tom putu, dobijao sam stipendije za prisustvo FWWMUN konferencija Ujedinjenih Nacija u Ženevi u 2019. i New York-u u februaru 2020 godine.

studije u inostranstvu, razmene, erasmus plus, studentske razmene

Koja je moja priča?

Ne moraš da imaš IELTS test ili roditelje bogataše da bi studirao/la na evropskim univerzitetima. Bitno je da radiš na svom engleskom i da ga usavršavaš, a onda sertifikat možeš dobiti u par nedelja. 

Udaljenost od 360 kilometra između Bujanovca i Beograda me nije sprečavala da spajam jug i sever Srbije sa 720 pređenih kilometara u jednom danu i potrošenih 2820 dinara, kako bih prisustvovao seminarima ili intervjuima u koje sam verovao da će mi doneti ono što danas živim. Studiranje u mom gradu i stipendije su mi donele kontrolu nad mojim budžetom, te sam taj novac koristio kao investiciju u sebe i borio se sa onim uverenjima koji i dan danas vladaju u malim sredinama širom Srbije- „U Beogradu se sve vrti“.

Engleski jezik sam oduvek samostalno učio, bez ijednog ikada plaćenog privatnog časa od roditeljskog novca do trenutka kada sam se na trećoj godini vratio sa studentske razemene u Portugalu, i dobio dovoljno novca od stipendija da finansiram te časove sebi kako bih usavršio moj engleski i eventualno polagao IELTS test kada sam konačno saznao šta on znači. Neposedovanje takvih sertifikata me takođe nije sprečilo da postanem student iz malog mesta sa juga Srbije koji može upisati master studije na evropskim univerzitetima, te studira u četiri zemlje za dve godine i živi svoj svetski trenutak.

Kako mogu da ti pomognem?

Pomažem studentima da pronađu željeni master studijski program na evropske univerzitete- od samog početka definisanja kriterijuma traženja, preko pretrage stipendija, do samog apliciranja, intervjua, te konačno e-maila koji počinje sa Dear Applicant we are happy to offer you addmision to. Svako od nas zaslužuje da živi svoj svetski trenutak, a tvoj počinje ovde!

Želim da kroz moj online program pokažem studentima koji dolaze iz manjih gradova u Srbiji da Beograd nije centar sveta i da ne morate da živite tamo kako biste ostvarili svoj san da vidite dalje i da vidite više.

Kao diplomac evropskih univerziteta se nadam da ću svojim primerom podstaći druge studente iz manjih sredina u Srbiji da vide šta je sve moguće i za šta su sve sposobni. Studiranje u inostranstvu nije rezervisano samo za bogate.

Pokazaću vam kako da steknete kontrolu nad svojim troškovima, te time i vašu finansijsku nezavisnost. Naučiću vas sistemom traženja studijskih programa i stipendija, kako i gde da tražite, šta da pitate. Sa vama ću da podelim sva moja motivaciona pisma kao i sisteme po kojim ih pišete, jer su mi ona donela pomenute stipendije, te ćete videti i put razvoja mog engleskog jezika, koji nije uvek bio lak, ali me nije ni sprečio da ostvarim moj san i studiram u Evropi.

Ukoliko imaš neko pitanje ili ti je potreban savet oko studija na evropskim univerzitetima, slobodno me kontaktiraj na contact@stefanstosic.com ili piši na stranici Kontakt. Radujem se tvom emailu!

 

Prijavi se na newsletter

Prijavom na newsletter dobijaš dodatan sadržaj o stipendijama, razmenama i studijama u inostranstvu.